vrijdag 16 maart 2012

Vision board


Je kunt een vision board of schatkaart gebruiken voor één enkel doel maar je kunt hem ook gebruiken voor verschillende doelen tegelijk.

Verzamel zoveel mogelijk foto’s, plaatjes, tekeningen en ander beeldmateriaal die zoveel mogelijk je ervaringen, situaties, omstandigheden, gevoelens en toekomstige bezittingen symboliseren. Je kunt alle soorten foto’s en ander beeldmateriaal gebruiken. Denk hierbij aan eigen foto’s die je met eigen camera hebt gemaakt, ansichtkaarten, foto’s uit brochures, kranten, weekbladen, magazines en het internet. Gebruik foto’s en beeldmaterialen die jou inspireren. Wees creatief. Je kunt ook gebruik maken van eigen of door je kinderen gemaakte tekeningen. Het gaat erom dat ze voor jou iets symboliseren of uitbeelden.

Als je een nieuwe televisie wil, neem dan een plaatje van exact het type en model welke je graag zou willen. Als je op vakantie wil zorg dan dat je beeldmateriaal krijgt van het land en de locaties die je wil bezoeken. Probeer een foto te krijgen van de accommodatie waar je zou willen overnachten. Probeer zo specifiek mogelijk te zijn.

Het maken van een visionboard

Plaats een foto van jezelf op het vision board of schatkaart. Zorg er wel voor dat dit een foto is waar je op dat moment heel gelukkig was. De beste plaats om deze op te hangen is in het midden of bovenaan het bord.

Probeer de verschillende doelen die je wilt bereiken zoveel bij elkaar te groeperen. Zo blijft je visonboard overzichtelijk en duidelijk. Schrijf één of twee affirmaties, spreuken of power woorden bij ieder doel die aansluiten en motiveren ten aanzien van je te bereiken doel.

Gebruik alleen woorden en beelden die het beste je doelen en je ideale toekomst vertegenwoordigen en symboliseren. Gebruik woorden die je gevoelens en emoties inspireren.

Maak je vision board of schatkaart levendig en vrolijk door het toevoegen van kleur. Dit kun je doen door kleurrijke foto’s en tekeningen te gebruiken maar ook door je spreuken, affirmaties in diverse kleuren op te schrijven.

Voor het maken van een visionboard of schatkaart kun je gebruik maken van diverse materialen. Je kunt gebruik maken van een prikboard, whiteboard, een groot stuk karton of een zelf gemaakt bord.

Aan de slag met je visionboard of schatkaart

Als je klaar bent, zet dan, leg of hang je vision board / schatkaart op een plaats waar je er regelmatig naar kunt kijken gedurende de dag. Het is de overweging om je board of kaart uit het zicht van andere mensen te houden. Dit om te voorkomen dat je negatieve reacties of opmerkingen krijgt die je mogelijk kunnen beïnvloeden. Het kan natuurlijk ook een uitdaging zijn!

Kijk naar je visionboard met een gevoel van vertrouwen. Zoals je kijkt naar iets waar je van kunt genieten en al hebt bereikt. Kijk naar de plaatjes en lees de spreuken, affirmaties zo vaak mogelijk.

Je kunt het visionboard ook goed gebruiken voor je gaat visualiseren. Neem de foto’s en beelden goed in je op. Zoek vervolgens een rustige plekje op waar je ongestoord kunt visualiseren. Ga vervolgens lekker zitten en leef de beelden die je hebt gezien op je board. Voel hoe blij en gelukkig je bent alsof je je doel(en) al hebt bereikt.

Als je een doel hebt bereikt. Pak dan een dikke stift of pen en schrijf met grote letters dwars door je tekening, foto, of ander beeldmateriaal: "DOEL BEREIKT".

Twee voorbeelden:

Zo kun je zien wat je er allemaal mee kunt doen en kun je er inspiratie of ideeën uit halen.


Dit is een groot A2 bord die bij het bed hangt. Het is rijk gevuld met allerlei persoonlijke en vrolijke dingen. Foto’s van vrienden, engeltjes, favoriete (krachtige en positieve!) uitspraken, linten, bloemen, kralen, stickers, natuurfoto's, spirituele plaatjes, kaarten en andere decoratieve spulletjes.


Dit is een normaal A4 bord die bij het bureau hangt. In het midden hangt een foto van haar hond. Verder een elfenkaartje, een drakenkaart, blaadjes, een lintje met roos, kaarten, een potje met steentjes, een sleutelhanger en stickers.

Behalve dat je een vision board/mood board/collage kunt maken van beelden onder anderen uit tijdschriften/bladen/kranten/boeken kun je tegenwoordig ook op de computer jouw visionboard maken.

Er zijn vele sites waar je dit kunt doen. Voor vele programma´s moet je betalen. Enkelen zijn gratis. Één van de makkelijkste, leukste en gratis online programma's
is de O Dream Board van Oprah.

Het is makkelijk, inspirerend en leuk om te doen.

Je eigen Dream Board maken?

Het leuke van een digitaal mood board van O Dream Board is:

Je kunt kiezen uit tientallen mooie inspirerende foto's


Jouw eigen foto's van je computer downloaden en gebruiken

Je kunt inspirerende quotes, woorden en acties
toevoegen aan je Dream Board

Je kunt je Dream Board aanpassen
om jouw droom nog helderder te krijgen

Je kunt meerdere Dream Boards opslaan op de site,
maar ook op je eigen computer

Je kunt je Dream Board op je bureaublad plaatsen
of afdrukken en ergens ophangen

Het is ook mogelijk om je Dream Boards
te delen met familie en vrienden
via bijvoorbeeld Facebook en Twitter.

Hoe maak je snel en makkelijk een digitaal moodboard met O Dream Board?

Ga naar DreamBoardEnvisionYourBestLife
en volg de volgende stappen:

Maak een account aan met je gebruikersnaam of e-mail en geef een wachtwoord op. Begin met het maken van je Dream Board. Het spreekt allemaal voor zich.

Het vision board is één van de krachtigste hulpmiddelen
om te bereiken wat je wilt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter